On the road.

California.

Beyond Retro

Från Beyond Retro.

USA Dag 6, 7 och 8

Death Valley.
 
Dag 6 och 7: Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte alls speciellt nöjd med bilderna jag tog i Las Vegas under dessa två dagar. Det var alldeles för mörkt ute för att få en någorlunda bra kvalité på bilderna och vi var ständigt i rörelse, så man hann aldrig riktigt ta sig tid till att få till ett jäkligt bra foto. Therefor - inga bilder att publicera, tyvärr. Las Vegas var i alla fall riktigt häftigt att se, även om det såg ut som ett stort nöjesfält som slagits upp mitt ute i öknen. Galet varmt var det också! Tror att värmen tog steget över 40 grader och det var i princip omöjligt att vistas utomhus under dagen. På natten blev staden dock väldigt intressant! Vi var där under den 4:e juli, vilket innebar att det var otroligt mycket folk ute på gatorna. Det var trångt och varmt, men under båda kvällarna vandrade vi längs The Strip och fick se en hel del! Riktigt häftigt! När vi väl kom tillbaka till hotellet var vi utmattade och somnade på ett kick.
 
Dag 8: Den här dagen var en riktig upplevelse. Vi skulle nämligen åka genom Death Valley under dagen för att sedan komma fram till Mammoth lakes på kvällen. Om ni inte redan vet det så är Death Valley jordens varmaste plats, och håller än idag rekordet på 57 graders hetta. Lite nervigt. Vi skulle göra tre stopp i den här öknen, och om jag tyckte att det första stoppet var jobbigt så var det ingenting emot det andra. Då skulle vi nämligen gå upp för en liten, liten backe för att få utsikt över hela dalen. Kan nog ha varit något av de fysiskt värsta ansträngningarna jag gjort i mitt liv. Det går inte ens att förklara hur varmt det var! Alla som klev ur bilarna var 10x mer solbrända när de kom tillbaka och man svettades floder. Härligt...! Jag får dock ändå säga att det var värt det. Landskapet var riktigt häftigt och jag var med om någonting som jag kanske aldrig får uppleva igen.

USA Dag 5

Jag fick äntligen se Grand Canyon, och det var verkligen magiskt. Det går inte riktigt att beskriva det. Man måste åka dit själv för att kunna förstå hur vackert det är. 

Landskap

En av uppgifterna vi fått på resan är att ta en landskapsbild. Den ska redovisas idag och såhär ser min bild ut. Fotot är taget i Death Valley. 

USA Dag 4

Första och sista bilden - Lisa Olsson. Tredje bilden - Malin och Julia. Fjärde bilden - Pauline Suzor. Tagna med Canon EOS 5D Mark II, Canon EF 50mm f/1.4
 
Under tisdagen satt vi i en bil i flera, flera timmar för att komma fram till Joshua Tree. När vi parkerat och klivit ut var det enda ord jag kunde få fram "oj". Det var så otroligt vackert (x1000) och ljuset var helt fantastiskt. Eftersom jag har dille på att fotografera människor hann jag inte fota omgivningen speciellt mycket, utan tog endast några få bilder på landskapet (som jag inte hunnit redigera ännu).
Nu befinner vi oss Las Vegas – fler bilder härifrån kommer senare!

USA Dag 3

Dag 3. Klockan är 09.17 på morgonen och vi ska precis springa iväg och äta frukost. Igår åkte vi bil upp till ett observatorie i The Hills där man kunde se ut över hela Los Angeles. Riktigt häftigt! Vi gick på Walk of Fame och åt lunch på en übergod restaurang. Sedan tog vi oss återigen ner mot Santa Monica Beach för ytterligare shopping. Idag ska vi bila till Phoenix och åka genom Joshua Tree!

USA - Dag 1 och 2

Just nu sitter jag på ett hotellrum i Los Angeles tillsammans med tre sköna tjejer! Dagen har spenderats vid Santa Monica Pier där vi fotograferat och jag har även lyckats få tag på några klädesplagg. Jag är fortfarande lite jetlagged men det borde gå över efter natten. Imorgon ska vi ha en föreläsning om fotografering och åka upp mot Beverly Hills för att fota Hollywood-skylten. Taggar till tusen!